Kútszéli Stílus – A Másik Produkció 2017-be jött létre azzal a szándékkal, hogy a innovatív, kísérletező, korunkra közvetlenül reagáló érvényes alkotásokat hozzon létre. Alkotóik a színház, a film, a zene, a képzőművészet, a vizuális művészetek képviselői, akiknek közös az értékrendje, ízlése, elhivatottsága.

Céljuk olyan alkotások létrehozása, melyek nem megszokott módon beszélnek a korunkat érintő problémákról, kísérletező szellemük pedig folyamatos vizsgálatra és önvizsgálatra késztet minket. Művészi eszközeik között a humor, az önirónia ugyanolyan fontos szerepet kap, mint a tények dokumentumszerű ábrázolása. Hitvallásuk: „Önmagunk és a világ megismerése a művészet által.”

Alkotók:

 • Gerner Csaba rendező
 • Gulyás Hermann Sándor színész, rendező
 • Jászberényi Gábor színész, rendező
 • Kondákor Zsófi színész
 • Tallér Anita író, dramaturg

Egy perccel tovább (játék a szerelemmel) / Kondákor Zsófi és Jászberényi Gábor / Fotó: Csendes Kriszta

November 3-án 19 óra 30 perces kezdettel az Egy perccel tovább (játék a szerelemmel) című előadásuk látható az RS9 Színházban.

Az előadás A Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Fesztíválon fődíjat nyert.

Szereplők:

 • Nő: Kondákor Zsófi
 • Férfi: Jászberényi Gábor
 • Rendező: Gerner Csaba
 • Írta: Tallér Edina

Mit rontunk el egy társkapcsolatban? Miért nem működik? Miért hozzuk jelenbe a múlt hibáit? – többek közt ezekre a kérdésekre keresi a választ nő és férfi. „Állítólag a sors, az eleve le van osztva, mint a kezdőlapok a kártyajátékban. De hogy ki nyer, az már rajtunk múlik, mármint a játékosokon. Simán meglehet, hogy tök jó lapjaid vannak, csak rohadtul nem értesz a kártyához, és elszúrod. Meg olyan is van, hogy nem figyelsz a többiekre eléggé, magadra se… Ha a másokét már sejted, a saját lapjaidat pedig ismered, akkor csak ész meg bátorság kérdése az egész. A kártya, az ilyen. Meg, mondjuk, lehet csalni is, ha minden kötél szakad… Van, aki nyerni akar mindenáron… Én viszont sokszor csak lapulok a fűben…”

November 7-én 19 órakor a Szkéné Színházban a Kövek című előadásukkal szerepelnek.

Marié Jones sikerdarabja (fordította: Kálloy Molnár Péter) egy hollywoodi filmforgatás kulisszái mögé kalauzol minket egy Isten háta mögötti írországi kisvárosba, Kerrybe. Charlie és Jake, két helyi fiatal, bekerülnek a filmbe, mint statiszták, és együtt próbálják meg túlélni a forgatás nehézségeit: a filmsztárok allűrjeit, a kisváros emblematikus „őslakosait”, miközben közösen keresik a kiutat Kerryből, egy jobb életbe. Mindezt úgy, hogy megálmodják a saját – nem hollywoodi – filmjüket.

A darab különlegessége, hogy minden szereplőt a két statiszta kelt életre. Olykor másodpercenként váltva ugranak egyik szerepből a másikba: a filmprimadonnától, a kocsmárosig, a kibírhatatlan filmrendezőtől, a tapasztalt öreg statisztáig, aki mindenkit és mindent túlél.

Szereplők:

 • Jászberényi Gábor
 • Gulyás Hermann Sándor
Forrás: Kútszéli Stílus