page-header

A varjúkirály

Jegyvásárlás jelenleg szünetel
A varjúkirály

Mihez kezd a hatalommal két fiatal Magyarország déli határvidékén a migránsválság közepén? El lehet-e némítani a lelkiismeret rémálmait?

“Az igazán bűnösökért a varjúkirályt küldi a sátán. Kivájja a szemüket és megeszi a szívüket. Emberteste van és varjúfeje. A széllel repül és a szentségtelen órán jön a bűnösökért, hogy minden szeretetet kivájjon belőlük.”

Elkerülhetjük-e a sorsunkat?

“Átokháza. A kunok miatt nevezik Átokházának. Ők mondtak átkot a földre, és mindenre, ami a földből fakad.  Ameddig a szem ellát, itt minden átkozott.”

Az előadás különlegessége, hogy minden szereplőt három színész kelt életre.

 A szerzőről

Jászberényi Sándor – író, újságíró, haditudósító

A szerzőről kritikusai úgy fogalmaznak, hogy a legkevésbé sem folytatja a magyar vagy a közép-európai prózahagyományt, radikálisan kilóg a magyar szépírók sorából. Tibor Fischer erről a Guardianban azt írta: „Jászberényi a magyar irodalom kontextusában egy veszélyes eretnek, egy ólmosbotot lóbáló vadállat.”

Jászberényi A varjúkirály és tizennégy más történet erejéig hazatért a Közel-Kelet harctereiről, hogy halálról és születésről, barátságról és elengedésről, a házasság magányáról, a magát megbosszuló gyermekkorról meséljen nekünk a minimálpróza kemény, kopogó nyelvével és férfiak nagyon is beszédes csendjével. De az igazi frontvonalak, ahogy a korábbi, keleti történetekben, úgy most sem a sivatagban, kopár fennsíkokon, szétbombázott városokban húzódnak és nem két hadsereg áll egymással szemben. A harc most is a szereplők lelkéért folyik, értük harcol a jó és a rossz, vagy ha úgy tetszik, Isten és Sátán vagy éppen a Varjúkirály.

Szereplők: 

Sebők Maja, 

Gulyás Hermann Sándor,

Jászberényi Gábor

Látvány: Szász Antal

Hang: Langó Ádám

Rendező: Jászberényi Gábor

Az előadás hossza: 90 perc, szünet nélkül

14 éves kortól

Az előadás az Aradi Kamaraszínház és a Másik Produkció koprodukciója.

Szereplők, alkotók
Sebők Maja
Színész
Gulyás Hermann Sándor
Színész, rendező
Jászberényi Gábor
Színész, rendező
Jegyvásárlás jelenleg szünetel
Galéria
Videók
Jegyvásárlás jelenleg szünetel
Sajtó

Sorry, but nothing matched your search. Please try again with some different keywords.