page-header

De mi lett a nővel?

Jegyvásárlás jelenleg szünetel
De mi lett a nővel?

Kiss Csaba drámája 1997 óta már több bemutatót megért, többek között ő maga is megrendezte. A groteszk humort sem nélkülöző, modern dramaturgiába szőtt nyolc Csehov-elbeszélés – A fogadás, Ellenségek, Általános műveltség, Szerencse fia, Sebészet, A diplomata, Vesztett ügy, Regény nagybőgővel – a minden férfi álmát megtestesítő Nőről szól, aki, ahogyan azt a cím is jelzi, nem tűnik fel a színpadon. Alakja viszont kirajzolódik a három utazó színész, Gyabkin, Jura és Aljosa meseszerűen összefonódó történeteiből…

Csehovot a közönség a leheletfinom lélekrajzok, a fájdalmas őszi hangulatok, a kisiklott életek, és az eleve reménytelen elvágyódások írójaként ismeri, ám de létezik egy másik, egy “elvetemültebb” Csehov is: az anekdotaszerű, kaján, néha groteszkül kegyetlen novellák, vásott karcolatok szerzője. A De mi lett a nővel? férfimese nyolc ilyen rövid elbeszélés helyzeteire, motívumaira épül. A különös dramaturgiájú előadásban szerelmek és csalódások, kivégzések és foghúzások, öngyilkosságok és ellenvonatok kavarognak Irina Bikulina ártatlan, mégis felkavaróan buja, szenvedélyes alakja körül. A játék végén minden titokra fény derül – a legvégsőre is – és megelevenedik a férfivágy örök tárgya, az a bizonyos legendás Nő. Az emberi kapcsolatok olyan rétegei, ellentmondásai bontakoznak ki a történetben, melynek kulcskérdése: Tudunk-e szeretni? Hol a határ szeretet és birtoklási vágy között?

Az előadás története a Nő története. Azé a Nő-é, aki minden férfi szívében ott bujkál. Meg sem jelenik és mégis jelen van minden rezdülésben, minden hangban, érzékien, gyönyörűen, megfoghatatlanul, oroszos magyarsággal.

A három férfi, Jura, Aljosa és Gyabkin szerepében keresi a Nőt. Aki nincs. Aki mégis jelen van mindhárom férfi gondolataiban, emlékeiben, életében, a ragyogó szépségű Irina Bikulina, akit futólag mind ismertek és mind elszalasztottak. Keressük a nőt, akit egyre izgalmasabbnak látunk úgy, hogy valójában sosem pillanthatjuk meg.

Szereplők:

Jura – Gerner Csaba

Aljosa – Jászberényi Gábor

Gyabkin – Gulyás Hermann Sándor

 

Rendező:Tapasztó Ernő

Az előadás hossza: 80 perc, szünet nélkül

14 éves kortól

Az előadás az Aradi Kamaraszínház és a Másik Produkció koprodukciója.

Szereplők, alkotók

Jászberényi Gábor

Színész, rendező

View More

Gulyás Hermann Sándor

Színész, rendező

View More

Tapasztó Ernő

Színész, rendező

Gerner Csaba

Színész, rendező

View More
Jegyvásárlás jelenleg szünetel
Videók
Jegyvásárlás jelenleg szünetel
Sajtó