A mi osztályunk - Arad (bemutató)

23okt.19:0021:30A mi osztályunk - Arad (bemutató)Arad, Bábszínház

Esemény részletei

Október 23-án Gulyás Hermann Sándor rendezésében, az Aradi Kamaraszínházzal koprodukcióban készült Tadeusz Slobodzianek: A mi osztályunk című drámája végre nézők előtt is bemutatásra kerül Aradon.

A lengyel Słobodzianek egy iskolai osztály diákjainak sorsát követi: tíz lengyel és zsidó diák személyes elbeszélésének és megrendítő visszaemlékezésének tükrében mutatja be hazája részvételét a XX. század borzalmaiban, 1925-től napjainkig. A felhőtlen gyermekkor küszöbén kitör a világháború, az osztályt először a bolsevik diktatúra, később a fasiszta terror, majd ismét a kommunista önkény szakítja ketté. A különféle ideológiák elterjedésével elmélyülnek a kölcsönös ellentétek, a jóbarátok árulások aktív résztevőivé és az egymás elleni erőszak áldozataivá válnak, kezdeti gondtalan közös játékuk a felnőttkor elérésével rémtörténetek sorává alakul…

Az előadás szereplői: Magyar Bernadett, Sebők Maja, Vándor Éva, Tóth József, Balog József, Jászberényi Gábor, Gerner Csaba, Timkó János, Gyuriska János, Szabó Lajos.
Mozgás: Hojsza Henrietta

Rendező: Gulyás Hermann Sándor

Az évad során több helyszínen is játszsák előadásukat, december hónapban pl. az Eötvös10-ben lesz majd látható.

Bemutató: 2022. október 23., Arad, Bábszínház

Több

Időpont

(Vasárnap) 19:00 - 21:30

Comments are closed.