Kövek

18dec.19:0021:30KövekRs9+ Vallai Kert

Kövek a zsebben

Esemény részletei

Jegyvásárlás >>

Azt gondolnánk, hogy ehhez az előadáshoz, amelyben egy hollywoodi film elevenedik meg, akkora stáb szükséges, hogy be sem fér egy színházba. De ennek az előadásnak éppen az a különlegessége: minden szereplőt két színész kelt életre. Olykor másodpercenként váltva ugranak egyik szerepből a másikba. A filmprimadonnától, a kocsmárosig, a kibírhatatlan filmrendezőtől, a tapasztalt öreg statisztáig, aki persze mindenkit és mindent túlél.

Marié Jones 1996-ben íródott díjnyertes sikerdarabja, egy hollywoodi filmforgatás kulisszái mögé kalauzol minket, egy Isten háta mögötti írországi kisvárosba, Kerrybe.

Charlie és Jake, bekerülnek a filmbe, mint statiszták, és együtt próbálják meg túlélni a forgatás nehézségeit: a filmsztárok allűrjeit, a kisváros emblematikus „őslakosait”, miközben közösen keresik a kiutat Kerryből, egy jobb életbe. Mindezt úgy, hogy megálmodják a saját – nem hollywoodi – filmjüket.

Az előadás játékossága lehetővé teszi, hogy a nézők is részesei legyenek a történetnek, ezáltal személyesen legyenek érintve azokban a problémákban, amiket az anyag felvet. A pályaválasztás, az önmagunk keresése, a kötelesség és az önmegvalósítás szembenállása központi témája az előadásnak. Eltökélt szándékunk, hogy ezekről a témákról érdemben, kreatívan, játékosan gondolkodtassunk és párbeszédre ösztönözzünk.

Az előadás az III. Vallai Péter kortárs színházi fesztiválon elnyerte a legjobb színészeknek járó díjat.

A szerző engedélyét a Curtis Brown Group Ltd. és a Hofra Kft. közvetítette.

Szereplők:
Gulyás Hermann Sándor és Jászberényi Gábor

Rendezte:
Gulyás Hermann Sándor és Jászberényi Gábor

Az előadást 14 éven felülieknek ajánljuk.

Az előadás hossza: kb. 120 perc, egy szünettel 

Bővebben ››

Jegyvásárlás >>

Több

Időpont

(Vasárnap) 19:00 - 21:30

Helyszín

RS9 Színház

1075 Rumbach Sebestyén utca 9.

Comments are closed.